3D ŠTAMPA

3D Štampa i Modelovanje u Srbiji polako postaje sve popularnija i pristupačnija krajnjim korisnicima, sve veći broj ljudi želi da dizajnira predmete koji se mogu izraditi ovom tehnologijom. U koliko Vam je glava puna ideja, ali niste vešti u 3D modelovanju i projektovanju, naš tim Vam može pomoći! Dovoljna je vizija i par skica, i pretočićemo u profesionalno izrađene 3D računarske modele.

( FDM – SLA ) šta je to?

FDM – Fused Deposition Modeling , ili Spajanje topljenjem je jedna od najpopularnijih tehnika 3D štampe. Ova tehnologija koristi termoplastične materijale koji se tope i nanose sloj po sloj kako bi se stvorio fizički objekat.

Jedna od prednosti FDM 3D štampe je širok izbor materijala koji se mogu koristiti. Pored PLA i ABS, postoji mnogo drugih termoplastičnih materijala koji mogu biti upotrebljeni u procesu, kao što su TPU (termoplastični poliuretan) za fleksibilne objekte ili PETG (polietilentereftalat glikol) za izdržljivije aplikacije.

SLA – (StereoLithography Apparatus) i DLP (Digital Light Processing) su dve popularne tehnike 3D štampe koje koriste slične principe. Obe tehnike spadaju u kategoriju tečnostima bazirane 3D štampe i koriste tečne smole koje se stvrdnjavaju uz pomoć svetlosti kako bi se kreirali slojevi objekata.

Prednosti SLA i DLP 3D štampe uključuju visoku preciznost, glatke površine objekata, sposobnost štampe složenih geometrija i detalja, kao i mogućnost korišćenja različitih materijala sa različitim karakteristikama.

58
Proizvodi
628
Svidjanja
260
Projekti
82.1
Korisnici

3d MODEL

Kako bi se štampao 3d predmet, mora da postoji digitalni 3D model. Jedan od načina da se izradi 3d model jeste da se to učini u nekom od 3d programa.

Drugi način da se dobije model je preko 3d skenera. Ovim putem možemo da skreniramo predmet i da dobijemo 3d model koji predstavlja njegovu kopiju.

Napišite šta tražite, i pritisnite enter da započnete pretragu!

Shopping Cart (0)